Szavazás

Ön mi alapján dönt nyílászáró vásárláskor?

Szavazok

Okosságok

» Tudja Ön, hogy ... szellőztethet zárt ablak mellett is ?

  • Minden emberi tevékenység jelentős mennyiségű szé-dioxid, pára és kellemetlen szagok felszabadulásával jár. Ennek következtében, hatékony szellőztetés hiányában megnövekszik a páratartalom, mely hamar elérheti a kritikus mértéket. Ennek számos következménye várható:
  • levegőben található nedvesség a lakás leghidegebb pontjain páralecsapódások formájában a falakon és a külső nyílászárók felületén jelentkeznek.
  • gyorsan romlik 

Szelőztetés zárt ablak mellett

Minden emberi tevékenység jelentős mennyiségű szén-dioxid, pára és kellemetlen szagok felszabadulásával jár. Ennek következtében, hatékony szellőztetés hiányában , megnövekszik a belső páratartalom, mely hamar elérheti a kritikus mérétket, ennek pedig számos következménye várható:

  • a levegőben található nedvesség (H2O) a lakás leghidegebb pontjain páralecsapódások formájában a falazatok és a külső nyílászárók (ajtó, ablak) felületén jelentkeznek.
  • gyorsan romlik a belső levegő minősége (CO2 növekedés, különféle szagok), így kellemetlenné válik a lakásban tartózkodók közérzete.

A jó szellőzés napjainkban elengedhetetlen

A korszerű hőtechnikai és akusztikai előírások betartása érdekében, az új épületeknél és az épületfelújításoknál fokozott légzárásra, tökéletes tömítettségre törekszünk.

  • Jól záródó, kitünő hő-, hang- és légszigetelésű, un. légtömör ablakok, és nyílászárók.
  • Hőszigetelt, külső és belső oldalon nem páraáteresztő felületképző anyagokkal ellátott határoló falak.

Mi a teendő?

Levegő bevezető elemek felszerelése a "száraz helyiségekbe" (lakószobákba) és a nyílt égésterű gázkészülékekhez, hogy biztosítsuk a friss levegő bejutását.
Lakáson belüli légáramlás biztosítása a belső ajtóknál küszöbök elhagyásával, egyes ajtókon szellőző rács beépítésével (fürdő, WC, konyha). Levegő elvezetésének megoldása, ennek érdekében légbevezető, elszívó elemek felszerelése.

Egyszerű, elengedhetetlen

AZ EMM légbevezetők az ablakra szerelendő higroszabályozású szellőzési rendszer elengedhetetlen részei. Kétféle légáramlással szerelhetők, 3 standard színben elérhetők. Az egyszerű és strapabíró kialakításukkal már sok ország piacán bizonyítottak. Akusztikus külső esővédővel 37 dB átlagos hangcsillapításra képesek.

Higroszabályozás : a légszállítást a belső relatív páratartalom szerint szabályozza Hangcsillapítás : alapesetben Dn,e,w=33 dB, akusztikus esővédővel (AEA 833) Dn,e,w=37 dB Egyszerű karbantartás : beszabályozás nem szükséges, csak éves portalanítást igényel. Légáram iránya: függőleges, vagy ferde. A nyílászáró és a födém elhelyezkedése szerint tetszőlegesen szerelhető

Minden esetre

Az EMM légbevezetőkön beérkező levegő iránya attól függ, hogy a talapzatát a két lehetőség közül, hogyan szerelik fel. Így a légáram iránya a födém elhelyezkedésétől és a benntartózkodók kényelme érdekében megválasztható.

Kézi záróretesz szélsőséges hideg esetére

Záróretesszel ellátott típusok is választhatók, melyeknél a szabályozózsalu manuálisan a zárt (minimum) állásban rögzíthető, hogy szélsőségesen hideg és szeles téli időben megakadályozzuk a túlzott légcserét.

Gázkészülékekhez is

A nem lezárható és növelt minimum hozamú légbevezetők szakszerű kiválasztásával és elhelyezésével a nyílt égésterű gázkészülékek égési és szellőző levegőjének utánpótlása biztosítható. Ezáltal ezek a berendezések biztonságosan üzemeltethetőek.

» Tudja Ön, hogy ...

Műanyag bejárati ajtók legnagyobb előnye, hogy mind kültérre, mind beltérre kiválóan alkalmas. Karbantartási igénye minimális. Kis fantáziával nagy lehetőségek rejlenek benne. Nem szükség-szerű, hogy a műanyag bejárati ajtó fehér legyen, választhat számtalan faerezetes dekorfóla közül.