Műanyag ablak, erkélyajtó


Műanyag profilok különbözőségéből adódóan, az abból készült nyílászárók sem egyformák. Még akkor sem, ha a szokásos, legismertebb néhány paramétere (műanyag ablak légkamráinak száma, üvegezés hőátbocsátási tényezője) azonos értéket mutat.

Az általunk forgalmazott műanyag ablakok minősített gyártók termékei, kiváló alapanyagokból, minőségi vasalatokkal szerelve, magas hőszigetelési értékű üvegezéssel.

A következő oldalakon megtekintheti a különböző műanyag ablak kínálatunkat:

 Kömmerling ablakok Vario-Brügmann ablak

>>>>> részletek

Kömmerling műanyag ablak

>>>>> részletek

VarioSystems műanyg ablak

Klikk a képre ! Műanyag ablakok, erkélyajtók AKCIÓ

A legsikeresebb alapanyag

A röviden PVC-ként ismert polivinilchlorid példátlan karriert futott be, méghozzá különös módon az ablaknál, a ház egyik legigényesebb építőeleménél. Néhány évtizeden belül ezaz alapanyag túlszárnyalt minden addig használatos anyagot, és tovább folytatja előretörését világszerte. Egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell festeni.

A PVC az egyedüli általánosan felhasználható műanyag, amelyet túlnyomórészt nem kőolajból, hanem legnagyobb arányban a határtalan mennyiségben rendelkezésre álló konyhasóból készítenek.

A PVC ma a legjobban bevizsgált alapanyagok egyike. Az ablakok egész életciklusára vonatkozó öko-mérlegek alapján ez a modern alapanyag kitűnő minősítést kap.

Vannak akik azt állítják, hogy már a műanyag-kort éljük. Nem túlzás ez egy kissé ?

Egyáltalán nem. A műanyag-szintézis egyre tokéletesebb lesz. A mérték utáni anyag már valóság. Ma néhány műanyag fajta már szívósabb és ellenállóbb, mint az acél, elektromosan vezethetők, a legmesszebb menőkig hő- és fagyállók. Az autógyártás, a környezettechnika, és az egészségügy, stb. ma már elképzelhetetlen műanyag nélkül.

Minden műanyag egyforma ?

Nem. Éppen a műanyagok előnye, hogy felhasználásukhoz méretre szabhatók. Tulajdonképpen a molekuláris felépítés csekély megváltoztatása már jelentős változásokat hozhat létre. Éppen ezért elsősorban az ablakprofiloknál sosem mondható, hogy a műanyag az műanyag.

A molekuláris felépítés módosításával együttesen meghatározzák az ablakanyag minőségére nézve oly döntő tényezőket, mint a fajlagos ütőmunka, a rugalmassági modulud, vagy a lágyulási hőmérséklet.

Nem minden műanyag ablak egyforma ?

Nem. Belül még a külsőleg teljesen azonos ablakok is eltérhetnek egymástól. Ugyanez áll a műanyag minőségére, szilárdságára, tartósságára, a szerkezet és a feldolgozás minőségére, a profilképzésre, valamint a tömítő rendszerekre és ezek sokféleségére. Ugyancsak döntő szerepet játszik a helyes szerelés és a szakszerű épületcsatlakozás.

Mindenki újrafeldolgozásról (recycling) beszél. Mi a helyzet ezzel kapcsolatban a műanyag ablakoknál ?

Napjainban megvizsgálják és előkészítik az újrafeldolgozás különböző lehetőségeit, egészen a kiindulóanyagok újraelőállításáig. Az ablakgyártás hulladékait már régóta beviszik az anyagkörforgásba, azonban ablakprofilokhoz nem használják fel őket.

Konrád Nyílászáró Tatabánya, Tata, Budapest

 

Nyílászárók (főoldal) <<<< Ablak, erkélyajtó << <<<<

>>> Fa ablakok
>>> Alu-Fa ablakok

vissza a lap tetejére

 

  Keressen minket!

Facebook Konrád Ablak


  Nyílászárók a javából

Kérje ajánlatunkat


  Ingatlanközvetítés

Ingatlanközvetítés  Nyílászáró a javából
ablak, ablakok, műanyag ablak, műanyag ablakok,
 

  Lexikon