FA BEJÁRATI AJTÓ

MINŐSÉG, SZÉPSÉG, HARMÓNIA FÁBÓL

A legmodernebb termelő eszközök és a kimagasló minőségi alapanyagok felhasználásával, valamint a gyártástechnológia professzionális szaktudással történő támogatásával készül Önnek.

A következő oldalakon tekintse meg a részleteket !

Holz Group fa ajtó Natura fa ajtó Akciós műanyag ajtó

 >>>  részletek       

Holz_Group bejárati ajtók

>>>  részletek

Natura bejárati ajtók

>>>  részletek

A fa bejárati ajtók általános jellemzői

 • minden ajtó esztétikus, szépen megmunkált felületű,
 • a bejárati ajtókkal szemben támasztott biztonsági feltételeknek maximálisan megfelelnek, 
 • bejárati ajtó kínálatunkban megtalálhatóak a hagyományos, a klasszikus, rusztikus stílus, valamint a modern, egyszerű vonalvezetésű felületek,
 • egyedi elképzelések is megvalósíthatóak a bejárati ajtó külső megjelenésének tekintetében,

A bejárati ajtó anyaga

 • az ajtó alapanyaga általában rétegragasztott, hossztoldott borovi fenyő,
 • az alapanyag rétegragasztott, tehát a fatömb több farétegből áll, mely lényegesen csökkenti a későbbi alakváltozást, vetemedést,az ajtók könnyen tisztíthatók, könnyen kezelhetőek,
 • választhatók egyéb fafajok, lucfenyő, vörösfenyő, meranti, tölgy,
 • kívánságra a bejárati ajtó készülhet toldásmentes alapanyagból is.

A bejárati ajtó szerkezete
 • a bejárati ajtó rétegragasztott alapanyagát optimális hibakiejtés után hossztoldják, tömbösítik, majd vízálló faipari ragasztóval rétegragasztják,
 • a legigényesebb fa szerkezetek hossztoldás mentesek, a három réteg közül a két látszó felület toldás nélküli, ezzel a legmagasabb esztétikai igényeket szolgálják,
 • az ajtó küszöb lehet keményfa, eloxált alumínium, vagy hőhídmentes alumínium-műanyag profil,
A bejárati ajtó felületkezelése
 • a bejárati ajtó lehet felületkezelés nélküli, ekkor a festést házilag kell elvégezni,
 • a hosszan tartó kültéri védelmet a fa bejárati ajtó esetében a kiváló bevonatrendszerekkel elvégzett gyári felületkezelés biztosítja,
 • a bejárati ajtót vizes bázisú, tehát környezetbarát és egészség kímélő bevonatrendszerrel látják el,
 • a felület lehet a fa erezetét kihangsúlyozó lazúros, vagy a takaró, ún. pigmentált festés.
 • az igényeknek megfelelő színt, színmintákból lehet kiválasztani,
A bejárati ajtók vasalatrendszere

A bejárati ajtók alapkivitelben több ponton záródó kilincsműködtetésű zárral, 3 dimenzióban állítható pánttal szereltek, amely biztosítja a bejárati ajtó tökéletes működését, precíz beállítását. Igény szerint kiegészítőkkel is ellátjuk, például kitekintő, kiegészítő zár, leemelésgátló, stb.

A bejárati ajtó mérete

Általában a falnyílások 100x210, 140x210 cm méretűek, de bármely egyedi méretre is készülnek, mely műszakilag megengedhető. Kiegészíthető oldal és felülvilágítókkal.

A bejárati ajtó beépítése

A bejárati ajtó rendelésre, Önnek készül. A gyártást megelőzően méretvétel szükséges, melyet a beépítést végzővel célszerű elvégeztetni.
A bejárati ajtók beépítése utólagos elhelyezéssel javasolt, külső nyílászáróknál a munkát bízza szakemberre, mert beszerelés után a jó működés érdekében utólagos beállítás válhat szükségessé.
A bejárati ajtók megfelelő légzárással rendelkeznek, így fűtött helyiségekbe, minimum + 10 Celsius fok, maximum 65% relatív páratartalom mellett építhetők be. A bejárati ajtó beépítése után biztosítani kell a helyiség megfelelő szellőzését. Az esetleges utómunkálatok következtében növekedhet meg - szellőztetés hiányában - olyan mértékben a páratartalom, hogy a lecsapódott pára a bejárati ajtó szerkezetein, mint kondenzvíz keletkezik, és komoly károkat okozhat!

A bejárati ajtó karbantartása

A bejárati ajtó vasalatainak csúszó, forgó alkatrészeit évente egyszer érdemes műszerolajjal kezelni. 6-8 évente a fedőlakkot javasolt felújítani. A bejárati ajtó kereteit a háztartásban használt normál mosószerekkel lehet tisztítani. Lemosáshoz langyos vizet használjunk. A bejárati ajtót ne tisztítsuk szemcsés súroló szerrel és karcolást okozó eszközzel. Óvjuk a bejárati ajtó vasalatait a víz behatolásától.

A bejárati ajtó szállítása, tárolása

Az ajtó szállítása enyhén döntött függőlegesen ajánlott. Szállításkor ügyeljünk, hogy a termékek egymáson ne csússzanak el, mert az a bejárati ajtó sérüléséhez vezethet!
A bejárati ajtót fedett, száraz helyen tároljuk. A függőlegestől enyhén megdöntve, falhoz vagy támasztó rendszerhez rögzítve.

Nyílászárók << Bejárati ajtók << <<<                                 

>>> Műanyag bejárati ajtók

vissza a lap tetejére

  Keressen minket!

Facebook Konrád Ablak


  Nyílászárók a javából

Kérje ajánlatunkat


  Ingatlanközvetítés

Ingatlanközvetítés  Nyílászáró a javából
bejárati ajtó, fa bejárati ajtó, faajtó,
 

  Lexikon