Szavazás

Ön mi alapján dönt nyílászáró vásárláskor?

Szavazok

Fa ablakok, nyílászárók

Faablak, borovi fenyő nyílászárók

Természetesen fából

A legmodernebb termelő eszközök és a kimagasló minőségi alapanyagok felhasználásával, valamint a gyártástechnológia professzionális szaktudással történő támogatásával készűl Önnek. Ablak, erkélyajtó természetesen fából.

Natura-Group fa ablakok, erkélyajtókHolz-Group fa ablakok, erkélyajtók

Fa bejárati ajtó és beltéri ajtó a természetességet, természetes érzést, stílust tükrözi. Korszerű felületkezelő anyagoknak köszönhetően a bejárati ajtó jól ellenáll az időjárás viszontagságainak, karbantartása már lényegesen kisebb áldozatot követel, mint korábban. Rétegragasztott alapanyag meggátolja a vetemedést. 

 

Borovi fenyő, fa bejárati ajtóBeltéri ajtó fából, borovi fenyő fa belső ajtó


 

Válasszon a természetes szépségekből ! Árában a minőség !

Általában mindenre, de a fa ablakokra fokozottabban érvényes ez a megállapítás. Olcsó faablak félmegoldás.

Mitől jó a jó faablak ?

Fa nyílászárók különböző fafajtákból készülnek. Esztétikai és műszaki szempontból egyaránt meghatározó jelentőségű az alkalmazott faanyag fajtája és minősége.

  • garantáltan szárított,
  • három rétegben ragasztott tömbfából készül, mely a vetemedésmentesség záloga,
  • látható felületek hibamentes anyagból vannak,
  • nincs csomó, ághely, görcs a felületen,

A felhasznált anyag az esetek többségében hossztoldott borovifenyő, emellett választhatunk toldásmentes anyagból, luc- és vörösfenyőből, tölgyből, merantiból, illetve egyedi igény szerint a piacon fellelhető bármely más – műszaki tulajdonságaiban és minőségében megfelelő – fafajból.

Vasalati elemek típusa is meghatározza a működés élettartamát. Minden vasalat-gyártó (ROTO, GU, MACO stb.) kínálatában megtalálható az egyszerübb és magasabb minőségi követelményeknek megfelelő vasalatok.

Felületkezelés kivitele szintén nagy szerepet játszik a végtermék esztétikai és használati élettartam szempontjából. Alkalmazott festékanyag, a festés technológiája, stb.

És akkor még nem szóltunk a légzárásról, üvegezészől, szilikonok használatáról, üvegezőlécek gondos, esztétikus rögzítéséről.

Mitől olcsó az olcsó ablak ?

Az árverseny miatti minél olcsóbb termelés, így a félkész megoldások eladása a termék hasznos élettartamát csökkentik. Az olcsó ár miatt

  • a lehető legolcsóbban elérhető alapanyagot dolgozzák fel,
  • szárítatlan, építőfa minőségű alapanyagot vásárolnak,
  • a látszó felületeken is több ághely, görcs van,

Az olcsó termék úgy válik drága megoldássá, hogy sok részösszeget kell megfizetnünk, addig amíg elkészül, majd használat közben, és a végeredmény még így sem lesz tökéletes. Vásárolunk sok olcsó alkatrészt, megfizetünk sok olcsó szakembert, a megoldást mégis ki kell egészíteni, javítani.

Nagyapa mondása: "Nem vagyunk mi olyan gazdakok, hogy olcsót vegyünk !"

Minden fafajtának vannak előnyösebb tulajdonságai a többiekkel szemben.

Erdei (borovi) fenyő

Ablakok, ajtók alapanyagént hazánkban leggyakrabban ezzel a fajtával találkozunk. Dekoratív, tartós ajtó, ablak készíthető belőle. Ha szép rajzolatát és színét meg akarjuk tartani, akkor a lazúr lakkok alkalmazása javasolható. Magas a csersav tartalma, ezért a felületkezelését körültekintően kell végezni.

Lucfenyő

Könnyű, puha fa. Nem színes gesztű anyag. Egyenletes szövetszerkezetű, kevésbé hajlamos a korhadásra, vetemedésre. Lucfenyőből készült nyílászárók ára kb. 2-5 %-kal magasabb, mint a borovi fenyőből készültek.

Vörösfenyő

Tartósság, szilárdság, keménység jellemzi. A hossztoldás nélküli vörösfenyőből készült nyílászárók ára a hossztoldott borovi fenyőhöz viszonyítva 25 %-kal magasabb.

Meranti

Egy egzóta alapanyag, mely felület-sruktúrájának köszönhetően más megjelenést kölcsönöz a nyílászáróknak mint a fenyők. Mechanikai tulajdonságai hasonlít a lucfenyőre, de rendkívül nagy pólusai a felületkezelés során eltömődhetnek, mely rontja annak beszívódását.

Ablak, erkélyajtó természetesen fából Önnek. Konrád Nyílászáró

Ebben a menüpontban írja le azon problémákat, amelyek feltehetően a potenciális vásárlónak is vannak, illetve, hogy a termék/szolgáltatás hogyan oldja meg azokat. Fontos, hogy az érdeklődő magára ismerjen, így meg akarja rendelni a terméket vagy szolgáltatást.